Se den nye palle

Det er nemt at handle hos Vinpalle

Vi har kun en palle vin til salg ad gangen. Vi finder den bedste vin til den skarpeste pris og sælger den online direkte fra pallen. Når pallen er tom, sætter vi en ny palle til salg. Så enkelt er det.

Brug for hjælp? Ring til os på 7199 1839

129 kr.
Vejl. udsalgspris
79 kr.
Tilbudspris
Pris pr. flaske (min. 6 stk.)
Kasser tilbage
Flaske Vin Flaske Vin

Italiensk Pinot Noir lækkerbisken med flotte anmeldelser!

2/3 stjerner
  • Flaskehalsen
  • I Vini di Veronelli

Antonutti - Pinot Nero DOC Friuli Grave 2018

Flaske Vin

Nu har du mulighed for at smage en italiensk Pinot Noir. Vi har nemlig fået fat i en palle af denne Italienske Pinot Noir lækkerbisken fra Grave del Friuli nord for Venedig.

Dette er en fantastisk vin lavet på den italienske variant af Pinot Noir druen, som italienerne kalder Pinot Nero. Detter er bestemt en vin, som du skal prøve, hvis du kan lide Pinot Noir vine.

Vi kan tilbyde dig denne flotte vin til kun 79 kr. Slå til før pallen er tom!

Sådan beskriver Flaskehalsen denne nye årgang: "Jeg har tidligere kaldt Antonutti’s Pinot Nero for en nuttet Noir. Og det gælder bestemt også for den nye årgang af vinen, der følger godt op på seneste årgang." Flaskehalsen har da også givet vinen 5 flotte stjerner.

Vinen har også fået 2 af 3 eftertragtede stjerner fra Veronelli guiden, så kort sagt er dette et vinkup af de helt store. 

Køb 12 flasker og få dem leveret fragtfrit til døren.

5 stjerner fra Flaskehalsen
"Jeg har tidligere kaldt Antonutti’s Pinot Nero for en nuttet Noir. Og det gælder bestemt også for den nye årgang af vinen, der følger godt op på seneste årgang. Det er den velkendte lyse stil, der farvemæssigt præger vinen, og mens duften er meget diskret – grænsende til det ikke-eksisterende, så er der faktisk godter at komme efter i smagen. Det lader vente lidt på sig, for vinen vokser sig fra det helt diskrete og lette og til det bløde og charmerende indtryk af lyse og modne bær, der fremfor alt er saftige uden at være krydrede eller bombastiske. Det er lette og liflige nuancer, og der er masser af dem på en fin og afbalanceret måde"

Anmeldelser for 2015 årgangen:

5 stjerner fra Vinavisen
"En meget lækker rødvin med en aromatisk bærduft og en bred, kompleks frugtsmag, der varer ved længe i munden. Drik den til lette kødretter eller fjerkræ."

5 stjerner fra Flaskehalsen.nu
"Der er en fin lethed og blødhed over vinen, der fremstår relativt lys, uden at den er helt så lyskulørt som traditionelle Pinot Noir-vine. Eftersmagen er lang og rar, selvom den er mere regulær og stillestående end i klassisk Pinot Noir, hvor man oftest bliver tilgodeset med en imponerende udvikling og rundtur i forskellige smagsvarianter. Her er det snarere en god smag, der bare varer ved og bliver ved at være sig selv. Det gør Antonutti til en tilgængelig og omgængelig Pinot Noir, der stadig har det lette præg, men som ikke stiller helt de samme krav om tålmodighed og fokuseret nydning, for at den folder sig ud i skønhed."


Om vinen

Druerne høstes ved håndkraft i midten af september, og efterfølgende håndpresset og gæret i 10-14 dage.

Efter endt gæring lagres vinen i 12 måneder, først på ståltanke, derefter egefage. Efterfølgende nogle få måneder på flaske.

Farven er rubinrød, duften stor og frugtig med næse af blandede bær og delikat krydring til sidst. Smagen er frugtig og kompleks. God lang eftersmag….

Velegnet til lettere kødretter, fjerkræ o. lign.

  • Druer: 100% Pinot Nero (Pinot Noir)
  • Vingård: Antonutti
  • Område: Friuli Venezia Giulia
  • Land: Italien
  • Årgang: 2018
  • Alkohol: 13%
  • Drikkes bedst: Nu og 4-5 år frem
  • Lagring: 12 måneder, først på ståltanke, derefter egefage

Om vingården

Antonutti-familien etablerede deres vinproduktion i 1925, og har derfor næsten 100 års erfaring i at dyrke vin. 4 generation er i gang på gården, hvor far Lino netop gennemført sin 46. høst i efteråret. Denne årelange erfaring, kombineret med deres 3 børns mere moderne tilgang til vinproduktion, giver i fællesskab grobund for vine i topklasse.

Distriktet hedder Friuli Venezia Giulia, og området Antonutti ligger i Friuli Grave. De tre floder Meduna, Cellina og Tagliamento, har i tusinder af år båret kalkstensholdig jord fra Dolomitterne ned i dalen. Denne jordbund af optimal for druerne der dyrkes i området. Placeringen af markerne er meget fordelagtige, da de ligger i læ for kolde vinde nord fra og med milde vinde fra det nærtliggende hav. Klimaet i området har store temperaturudsving mellem dag og nat, og derved kan druerne høstes sent. Det giver mere duft og smag i druerne.