Se den nye palle

Det er nemt at handle hos Vinpalle

Vi har kun en palle vin til salg ad gangen. Vi finder den bedste vin til den skarpeste pris og sælger den online direkte fra pallen. Når pallen er tom, sætter vi en ny palle til salg. Så enkelt er det.

Brug for hjælp? Ring til os på 7199 1839

109 kr.
Vejl. udsalgspris
69 kr.
Tilbudspris
Pris pr. flaske (min. 6 stk.)
Kasser tilbage
Flaske Vin Flaske Vin

Guldvindende Syditaliener fra stjerne-producenten Farnese Vini!

Guldmedalje
94 point
  • Berliner Wein Trophy
  • Luca Maroni

Vigneti del Vulture - Pipoli Aglianico 2016

Flaske Vin

Tidligere har Pipoli-vinene været solgt med stor succes i hvidvin og rosato. Nu har vi fået rødvinen i samme serie, og selvom denne årgang først lige er frigivet – har den allerede fået sin første guldmedalje. De flotte anmeldelser af tidligere årgange, vidner om en vin af højeste kvalitet.

Vi kan tilbyde dig denne dejlige vin til kun 69 kr. Slå til før pallen er tom!

Vinen er udelukkende lavet på Aglianico druen, som er blevet mere og mere populær herhjemme de seneste år. Flere af de mest populære italienske vine er lavet på netop denne drue.

Vinen har en lækker frugtig næse, med en lang vedholdende smag af kirsebær, sorte kirsebær, vanilje og krydderier. Flot balanceret med en smule syre og den mineralske jordbund samt balsamisk smag i afslutningen

Vinen kommer som sagt fra Farnese Vini, som er en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker. Kåret som årets vinproducent af Luca Maroni i ´16 og ´17 – 2 år i streg. Og årets vinproducent i ´17 af Mundus Vini og Het Nieuwsblaad.

Gå ikke glip af denne dejlige vin!

Køb 12 flasker og få dem leveret fragtfrit til døren.


Om vinen

Denne rødvin kommer fra markerne/gården Vigneti del Vulture i Basilicata. Markerne ligger omkring den inaktive vulkan Monte Vulture. Nærmere bestemt området Acerenza. I flere århundreder anså man vulkaner, som kilde til død og ødelæggelse. Dog har man siden det tidlige 1900-tal, formået at udvinde og værdsætte den rigdom der ligger i den vulkanske, og dermed meget mineralrige, undergrund. For vinstokkene og derned druerne, betyder det en flot og kompleks smag.

Den gode jordbund skal naturligvis også dyrkes med en drue der egner sig til denne. Druen Aglianico, som brugt i denne vin, er en meget velegnede druer til disse mineralske jordbunde.

Straks efter høsten, presses druerne. Man bruger herefter en produktionsteknik hvor mosten fra druerne, løber frit til tanken. Ingen pumper bruger, for på den måde at opnå en mere nænsom behandling af vinen.

Macerationen foretages ved 4-5 grader, og efterfølgende gæring ved 22-24 grader. Efterfølgende lagring på egefade i 10 måneder, og efterfølgende 3 måneder på flaske minimum. Alt håndtering af mosten foregår i et miljø uden lit, for at bevare flest mulige aromaer i vinen

En lysere rød farver med en snert af violette nuancer. En lækker frugtig næse, med en lang vedholdende smag af kirsebær, sorte kirsebær, vanilje og krydderier. Flot balanceret med en smule syre og den mineralske jordbund samt balsamisk smag i afslutningen. En rigtig lækker rødvin fra en absolut topproducent.

Vinen passer perfekt til kødretter, grill og oste og skal serveres ved 18 grader.

  • Druer: 100% Aglianico
  • Vingård: Farnese Vini
  • Område: Basilicata, Syditalien
  • Land: Italien
  • Årgang: 2016
  • Alkohol: 13,5%
  • Drikkes bedst: Nu og 4-6 år frem
  • Lagring: 10 måneder på egefade

Om vingården

Farnese Group er kåret som årets vinproducent 2016/2017 af Luca Maroni. Det er 2. år i streg.

Farnese Vini er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Farnese Vini ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo.  Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Farnese Vini startede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.